Nieuws

Nieuwsbrief april 2024

Beste leden,

Het is inmiddels voorjaar en we hebben de eerste twee CKN-activiteiten achter de rug. Verder kijken we uit naar de maand mei waarin we een middagseminar organiseren over ‘Van weerstand naar beweging’.

Meld je aan! – ‘Van weerstand naar beweging’ op 23 mei 

Hoe kun je communicatie inzetten als brug naar veranderbereidheid en weerstand ombuigen naar ‘in beweging komen’? Dat is het onderwerp van het middagseminar dat de Communicatiekring Nijmegen samen met Logeion organiseert op 23 mei a.s.

Burgemeester Bruls van de gemeente Nijmegen vertelt over wat hij ziet gebeuren in discussies over de vestiging van asielzoekers, bij boerenprotesten, coronaprotesten én bij ingrepen in de openbare ruimte of op het sociaal domein.

Prof. Marieke Fransen van de Radboud Universiteit doet met hulp van Logeion onderzoek naar vormen van weerstand die ontstaat wanneer wordt verwacht dat mensen hun gedrag aanpassen. Ze onderscheidt verschillende vormen van weerstand die allemaal een eigen benadering (lees = communicatie) vragen.

Liset Strijker weet als geen ander hoe je mensen wél beweegt als zij denken ‘don’t push me!’. Vanuit de methode Subconscious Impact geeft zij praktische tips waarmee je meteen aan de slag kunt.

Onder begeleiding van Raymond Reesink belooft dit een hele interessante sessie te worden waarin veel ruimte is voor interactie.

Interesse? Meld je dan aan! Wil je als CKN-lid een introducé meenemen? Dat kan! Stuur ons een mail met daarin naam, adres en mailadres van je introducé. Deze sturen we dan een factuur van € 25,-.

Algemene Ledenvergadering

Op 19 maart jl. hebben we onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering gehouden. Het verslag hebben we alle leden gemaild.

Contributiefactuur 2024

Inmiddels is de contributiefactuur voor 2024 in je mailbox gevallen. Tijdens de ALV is besloten de contributie voor de persoonlijke lidmaatschappen te verhogen van €75 naar 85 en voor de bedrijfslidmaatschappen te handhaven (€ 450 of 300 euro, zie verslag ALV).

Sleutelpositie communicatieprofessional 

Op 27 februari jl. hadden we een interessante, leerzame en drukbezochte middag met Betteke van Ruler (emeritus-hoogleraar Communicatie). Op onze LinkedIn-pagina zie je een terugblik van de middag. Het was een gesprek over de positie van de communicatieprofessional, over het strategisch communicatieframe en een panelgesprek met Betteke van Ruler, Karine van Noort (De Communicatie Experts), Marjolein Verkerk (hoofd corporate communicatie Jumbo Supermarkten), Viola Peulen (directeur corporate communicatie Radboudumc), Suzanne Baks (manager communicatie Gemeente Nijmegen) en gespreksleider Jaap de Bruijn (stakeholdermanager VGZ) over de sleutelpositie van de communicatieprofessional. 

Bezoek Kamp Heumensoord van Defensie

We zijn bezig de puntjes op de i te zetten voor een bezoek aan Kamp Heumensoord rondom de Vierdaagse-week. Het belooft een ontzettend interessant en leuk kijkje achter de schermen te worden. Hou de evenementenkalender in de gaten voor deze en andere activiteiten die we organiseren.

We zien je graag in mei of bij één van de andere bijeenkomsten die dit jaar nog volgen!

Hartelijke groet,

Suzanne, Monique, Nicole, Daphne, Miriam en Nicole

Bestuur Communicatiekring Nijmegen

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen