Middagseminar: van weerstand naar beweging - communicatie als brug naar veranderbereidheid

Over dit evenement

Categorie
Grote Evenementen
Organisator
Bestuur
Datum en tijd
23 mei 2024 15:30 - 18:45
Locatie
Stadhuis, Korte Nieuwstraat 6, 6511 PP Nijmegen

Logeion en de Communicatiekring Nijmegen slaan de handen opnieuw ineen! We organiseren een meer dan interessante bijeenkomst over weerstand. Want aan welke uitdaging je ook werkt, weerstand kom je altijd tegen. En in het wegnemen van weerstand speelt communicatie een sleutelrol.

Daarover kan burgemeester Bruls van de Gemeente Nijmegen van alles vertellen. Hij staat vooraan in discussies over de vestiging van asielzoekers, bij boerenprotesten, coronaprotesten én bij ingrepen in de openbare ruimte of op het sociaal domein. Wat hij ziet? Mensen worden steeds mondiger, uiten hun betrokkenheid en dan ligt zelfs polarisatie op de loer. Hoe gaat hij daar mee om?

Prof. Marieke Fransen van de Radboud Universiteit doet met hulp van Logeion onderzoek naar vormen van weerstand die ontstaat wanneer wordt verwacht dat mensen hun gedrag aanpassen. Inmiddels onderscheidt ze een tiental redenen om niet mee te gaan in een verandering: je voelt je bedreigd in je persoonlijke vrijheid, bent bang voor de verandering of weet niet hoe je het aan moet pakken. Alle vormen van weerstand vragen om een eigen benadering en daarmee communicatie.

Liset Strijker weet als geen ander hoe je mensen wél beweegt als zij denken ‘don’t push me!’. Vanuit de methode subconscious impact geeft zij praktische tips waarmee je meteen aan de slag kunt. Haar aanpak? Zorg dat je de ander bereikt in het onbewuste brein, waardoor intrinsieke motivatie ontstaat in plaats van het gevoel dat iets wordt opgelegd.

Raymond Reesink is onze moderator en draagt mede zorg voor een extra inhoudelijke sessie vol interactie.

Het programma is alsvolgt:

15.30 - 16.00 uur Zaal open
16.00 - 16.15 uur Opening door burgemeester Bruls van Nijmegen
16.15 - 16.45 uur De theorie van weerstand, prof. Marieke Fransen
16.45 - 17.15 uur Hoe je mensen wél beweegt, Liset Strijker
17.15 - 17.45 uur Discussie o.l.v Raymond Reesink
17.45 uur Napraten met een drankje en een hapje

 

 

 

 

 

Als lid van de Communicatiekring Nijmegen kun je je (na inloggen) gratis aanmelden via de aanmeldknop. Wil je als CKN-lid een introducé meenemen? Dat kan! Je kunt je introducé aanmelden door een mail te sturen naar secretaris@communicatiekringnijmegen.nl met daarin naam, adres en mailadres van je introducé. Deze sturen we dan een factuur van 25 euro. Leden van Logeion kunnen zich aanmelden via de website van Logeion.

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen