Nieuws

Nieuwsbrief CKN december 2021

Het kan! Aanmelden workshops 2022

Verandercommunicatie, arbeidsmarktmarketing, nieuws maken, werken aan je vaardigheden als adviseur, omgevingsanalyses omzetten naar ‘spot on’ communicatie, het programma voor de eerste helft van 2022 staat online. Al zeggen we het zelf: wij vinden het een tof programma met hopelijk voor elk wat wils. En waarin we verzoeken van jullie hebben verwerkt. Inschrijven kan via de website. We kijken er naar uit om veel van jullie het komende jaar te ontmoeten. We gaan voor live-bijeenkomsten, vanzelfsprekend binnen de coronaregels die op dat moment gelden. Met, we zijn immers ons eigen Nijmeegse netwerk, een drankje na.

https://www.communicatiekringnijmegen.nl/evenementen

 

Save the date: Nieuwjaarsborrel en ALV

Zet ook de datum voor de Nieuwjaarsborrel en de Algemene Ledenvergadering alvast in je agenda! Of nog beter; meld je al aan via de website voor deze bijeenkomsten op 25 januari en 31 maart. Of de borrel echt door kan gaan, vinden we zelf eigenlijk best spannend. We hebben hem lekker laat in januari gepland. Mocht corona roet in het eten gooien, dan verzetten we hem. De Algemene Ledenvergadering gaat sowieso door, live of online. Dan vertellen we je hoe we er financieel voor staan, haken we je aan op onze plannen voor het komende jaar en besluiten we samen waar we jullie contributie aan gaan besteden.

 

Even voorstellen!
In deze nieuwsbrief stellen we (nieuwe) leden aan je voor. Dit keer Jenny Kamstra, gloednieuw lid sinds november van dit jaar. We vroegen haar naar haar achtergrond en naar het waarom van haar lidmaatschap.

Jenny, wat doe jij?

“Ik ben allround communicatieadviseur met veel ervaring in omgevingscommunicatie. Werkte onder meer bij de aanleg van de Betuweroute en de nieuwbouw van de stations Arnhem Centraal en Rotterdam Centraal. En de afgelopen drie jaar bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen. Vanaf januari ’22 werk ik voor Rijkswaterstaat aan de verbreding van de A9 bij Amstelveen.”

Waarom ben je lid van de CKN?

“Mijn netwerk zit door het hele land, maar niet of nauwelijks in mijn eigen woonplaats. Ik werd onlangs uitgenodigd om jullie workshop storytelling bij te wonen en ik vond het heel leuk om gewoon op mijn fiets naar een bijeenkomst met vakgenoten te gaan. Het was een heel leuke middag die smaakte naar meer dus ik ben snel lid geworden. En ik heb me al aangemeld voor een nieuwe bijeenkomst in maart!”

Welke wijze les wil je delen?

“Het zal vast geen verrassing zijn, maar ik ben in deze tijd van social media en corona er nog meer van overtuigd geraakt dat niets zo gewaardeerd wordt en zo nodig is als persoonlijk contact. Ik realiseerde me dat al op station Arnhem toen we hekken hadden neergezet, maar reizigers die hekken gewoon aan de kant schoven. Ze waren gewend dat ze de trap achter die hekken moesten nemen. Had daar iemand gestaan die zei: “Meneer, u moet nu voor de trein hier naar rechts”, dan hadden we een hoop frustratie voorkomen. En ik realiseer het me dagelijks in Groningen, waar collega’s aan de keukentafel zitten bij mensen die schade hebben aan hun woning. Persoonlijk contact biedt houvast.

In mijn werk kies ik daarom als het kan voor de zo persoonlijk mogelijke aanpak. Waar het kan geen bord of hek neerzetten, maar een mens. Niet een brief sturen, maar aanbellen. Is er een klacht, dan ga ik even langs. Een andere manier om iets persoonlijk te maken, is anderen helpen hun verhaal te vertellen. Daarin heb ik ook veel plezier.”

 

 

En jij?!

Wil je iets delen met het netwerk? Een nieuwe baan? Leuke nieuwe klus? Een (hulp)vraag aan de leden van de CKN? Een jubileum? Wil je een lunchwandelclub, intervisieclub of iets anders starten en zoek je deelnemers? Of ben je gewoon blij met een mijlpaal die je hebt behaald? Mail het ons: secretariaat@communicatiekringnijmegen.nl

 

 

Terugblik Storytelling

Op 5 november kwamen Saskia Ramakers en Jeroen Janssen van StoryFlow Projectmanagement & Teamleiderschap ons vertellen over de onmisbare elementen van een goed verhaal. Aan de hand van scenes uit bekende films en een fantastische commercial lichtten zij het belang toe van herkenbaarheid door gebruik te maken van universele waarden, weerstand (want anders is het niet spannend) en het diepere laagje dat elk goed verhaal nodig heeft. We kregen de opdracht om de wijk in te gaan en zelf een verhaal te maken, ondersteund door foto’s. Het was boeiend, grappig en ook leerzaam om te ontdekken waar je verhalen allemaal voor kunt inzetten. Zoals in een verandertraject in je eigen organisatie, om maar iets te noemen. Op www.storyflow.nl vind je er meer over.

 

Terugblik Klare Taal

Tom Kottink (gemeente Nijmegen / Loo van Eck) nam ons 7 oktober mee in de wereld van de heldere en klare taal. Als communicatiemensen zijn we daar al best goed in en precies daarom was het aanscherpen van de schrijfvaardigheid, leerzaam om te doen. We beschreven uiteindelijk de kern van een sprookje in vijf woorden. Op https://klinkendetaal.nl/ lees je meer over heldere taal.

 

 

We zoeken hulp

Wil jij ons helpen onze website up-to-date te maken in woord en beeld? Zodat leden en nieuwe leden kunnen vinden wat ze zoeken en er enthousiast van worden?

We zijn ook op zoek naar een nieuw lid voor de kascommissie. Iets voor jou? Laat het ons weten via secretariaat@communicatiekringnijmegen.nl

 

Fijne dagen en tot ziens in 2022!

Het is alweer bijna kerst en oud & nieuw en dan is het traditie om terug te kijken op het afgelopen jaar. En wat was het een bijzonder jaar. Door de coronamaatregelen zag ons programma er wat anders uit dan we wilden. Zo moesten we een aantal activiteiten online organiseren in plaats van fysiek. En bleek soms dat dit niet praktisch of mogelijk was.
Daarom hebben we bepaalde workshops en presentaties doorgeschoven naar 2022. Gelukkig konden we elkaar tijdens de Algemene Ledenvergadering van afgelopen september wel ‘echt’ ontmoeten. En gingen in het najaar ook onze bijeenkomsten over klare taal en storytelling door. Toen bleek weer hoe waardevol het is om als leden contact met elkaar te hebben en ideeën en ervaringen uit te wisselen.

Dat is ook waar wij als Communicatiekring Nijmegen voor staan: samen vormen we een netwerk waarin we elkaar ontmoeten, van elkaar leren en ons professionaliseren. En hier gaan we volgend jaar natuurlijk – samen – mee door! Voor nu wensen we jullie hele fijne feestdagen en een gezond en gelukkig nieuwjaar.

 

Hartelijke groet,

Miriam, Nicole, Heidi, Monique, Nicole en Suzanne

Bestuur Communicatiekring Nijmegen

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen