Een goed verhaal vertelt zich door

Deelname

Aanmelden mogelijk tot
5 nov. 2021 14:00:00
Aanmelden

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Organisator
Bestuur
Datum en tijd
5 nov. 2021 15:00 - 18:00
Locatie
volgt

Een goed verhaal kun je doorvertellen!

Verhalen, daar gaat het over in deze bijeenkomst van CKN. Verhalen, maar anders dan jij denkt. Anders dan jij al denkt te weten en te kennen. 

Saskia Ramakers, Jeroen Janssen en Mieke Janssen van StoryFlow teamleiderschap komen vrijdagmiddag 5 november naar Nijmegen om ons mee te nemen in de wereld van Hollywood. Ze laten ons kennis maken met de kracht en mogelijkheden van het verhaal en vooral: hoe maak je nou een goed verhaal? Wie is je protagonist? Wat heeft een verhaal nodig om het spannend te maken? Een conflict? Een uitdaging? Wat maakt de ene film spannend en de andere slaapverwekkend? En vooral: hoe kan jij die kennis inzetten in je dagelijks werk? 

Mieke en Jeroen zijn scenarioschrijvers, Mieke studeerde af aan de New York Film Academy. Saskia en Jeroen zijn communicatiewetenschappers en zorgen voor een koppeling tussen de wereld van Hollywood en het communicatievak.

Programma
Na een lezing met speelfilmfragmenten ga je met een klein groepje op pad om je eigen scenario te schrijven. Laat je inspireren door de omgeving en in een uur kun jij een verhaal maken dat aan verhaalwetten voldoet. Het groepje met het beste verhaal krijgt het grootste applaus. We sluiten af met een gesprek over hoe je storytelling kunt toepassen in je werk, want echte storytelling is betekenisgeving en niet slechts retoriek.

Praktisch

Datum: vrijdag 5 november 2021

Tijd 14.30 (inloop), start 15.00 tot ca. 18.00 uur, daarna borrel 

Locatie: volgt

Lijkt het te gaan regenen, breng dan een paraplu mee!

 

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen