AI en communicatie: wat zijn mogelijkheden en risico's?

Over dit evenement

Categorie
Grote Evenementen
Organisator
Bestuur
Datum en tijd
14 jun. 2023 16:00 - 18:00
Locatie
Experience Center, Radboudumc, Geert Grooteplein Noord 15, 6525 EZ Nijmegen

Is ChatGPT een gamechanger in het communicatievak? Welke kansen biedt ChatGPT, welke risico’s en ethische kwesties kleven eraan en wat betekent het voor ons vak als communicatieprofessional? 

ChatGPT is hot en misschien wel de meest indrukwekkende AI-tool van dit moment. Het is een slimme chatbot die in heel natuurlijke taal met je kan praten en allerlei complexe opdrachten kan uitvoeren. In deze bijeenkomst hoor je meer over deze spannende nieuwe technologie. Je hoort wat ChatGPT is en hoe het in te zetten in het communicatie domein.

Sprekers:

 • Anco Peeters
  docent Artificiële intelligentie Radboud Universiteit
  Filosoof Anco Peeters is docent en onderzoeker aan de Radboud Universiteit en richt zich op de ethiek van kunstmatige intelligentie (AI), de aard van ons geheugen, het gebruiken van geheugentechnieken en het begrijpen van onze geest. Ook is hij geïnteresseerd in de rol van geslacht en sekse in AI en robotica.
  Hij neemt ons deze middag mee in de wereld van ChatGPT, het innovatieve taalmodel van OpenAI dat de manier waarop we communiceren en informatie delen verandert. Wat is het precies en wat kan het? Wat voor voordelen levert dit ons op? Zijn er ook risico’s en zo ja, welke dan?
 • Sjoerd de Kreij
  Eigenaar Schrijven.ai
  Ondernemer Sjoerd de Kreij is mede-oprichter en directeur van Typetone.ai, de eerste Nederlandstalige tekst-assistent gebaseerd op kunstmatige intelligentie. Ze bieden AI oplossingen voor tekstgeneratie, bewerking, delen en schalen. De potentiële implicaties van deze technologie zijn verstrekkend. De Kreij bespreekt met ons de implicaties van ChatGPT op het communicatievak en laat ons zien hoe we het in ons voordeel kunnen gebruiken.
 • Journalist Nienke Beintema is onze moderator en draagt mede zorg voor een extra inhoudelijke sessie vol interactie met elkaar.

Meld je nu aan en kom meer te weten over ChatGPT!

Tijd
Inloop vanaf 15.30 uur. Programma van 16.00 - 18.00 uur, aansluitend napraten bij de borrel.

Aanmelden
Logeion leden kunnen zich aanmelden via de website van Logeion.

CKN-leden kunnen zich aanmelden via de aanmeldknop op deze website.
Wil jij als CKN-lid een introducé meenemen? Meld deze dan aan via secretaris@communicatiekringnijmegen.nl. Jouw introducé betaalt € 25.

Deze bijeenkomst komt tot stand door een samenwerking van Logeion, de Nederlandse beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals, en Communicatiekring Nijmegen (CKN).

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen