Nieuws

Kroegcollege Sociaal Panorama

Kroegcollege Sociaal Panorama

Hoe beïnvloedt je onbewuste sociale denken je communicatie? Daarin gaf Maike van der Mooren, Sociaal Panorama consulent, inzicht tijdens het kroegcollege op 7 mei in Theater Vier in Nijmegen.

Andere mensen projecteren we onbewust op een plaats in onze mentale ruimte. Waar we ze zien, bepaalt de kwaliteit van de relatie. Hoe communiceer je met iemand waar je tegen op kijkt? Hoe anders is dat met iemand waar je op neer kijkt?

Met behulp van het Sociaal Panorama model (ontwikkeld door Lucas Derks) kun je relaties in kaart brengen en je onbewuste sociale denken aanpassen. Het resultaat is meteen merkbaar en voelbaar in de communicatie.

Aan de hand van drie experimenten maakten de leden van de Communicatiekring kennis met het model. Door de experimenten werd inzichtelijk waar je iemand plaatst en wat je ziet gebeuren als je die persoon verplaatst, hoe je het kunt toepassen op verschillende relaties en wat de invloed van je zelfbeeld is op je relatie met anderen.

Het was een college met veel interactie en een actieve rol voor de aanwezigen. Hierdoor had iedereen de mogelijkheid het Sociaal Panorama model in meer of mindere mate zelf te beleven.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen